18.jpg

Ütős kis nap a Darun

(Speciál-Mixmethod teszt II. rész)

Kicsit furán éreztem magam a héten, hiszen két nap szabadság kivéve a munkahelyen, de minek is hisz terveim igen hamar dugába dőltek… Az autóm hiánya igencsak megváltoztatott mindent, sok mindenről lemondtam és nem terveztem semmit sehova. Azért az én Rohács Peti barátom megjelent és gondoskodott róla, hogy a szabadságom mégiscsak pecával teljen, de akár még egy új etetőanyag tesztje is beleférjen!

Míg gurul Peti kocsija a minimális horgászfelszereléssel konstatálom, hogy milyen jó dolog ha az embernek vannak barátai, nagyon jól esik ez most. Megérkezünk a környék legjobb horgászvizére, ami inkább egy kis szentély vagy ékszerdoboz, de mindenesetre páratlan horgásztó a maga nemében.

1.pg

A kipakolás könnyen megy horgászbot, szék, etetőanyag na meg a gyönyörű környezet látványa el is varázsolja a természetszerető embert. Nagy mennyiségű magot és főtt kukoricát juttatok be a kiszemelt horgászhelyre, egyformán csobbannak a gombócok a nádfal előtt, reméljük jó peca lesz.

2.jpg

Az etetőanyag harsány illattal veri magát, squid-octopus method van bekeverve, ráadásul ugyanilyen aromával felturbózva a Speciál-Mix palettájáról frissen csomagolva. Egy kisméretű puha pellet egyelőre jó lesz lássuk mi újság odalent? Elég hamar elhúzza, elsőnek megjelennek a hatalmas testű kárászok, eleve szól a fék mikor kitekerem őket nem kis jószágok.

3.jpg

A kapások azért nem is olyan vehemensek, most is épp csak rezdül a bot hegye kivárok türelemmel, majd bevágok, de ami ez után jön az brutális mert akkora tolóhullám indul meg, hogy még az orsót is elfelejtem megtekerni!! Nem kicsi ponty  van a horgon, eközben közönséget is kapunk megérkeznek Öcsiék is így jó társaságban fárasztok, jó halat. Alig fér a szákfejbe, a negyed része kint marad, de sikerül megszákolni szerencsére… Azt hiszem jó napunk lesz, ha már így kezdődik a reggel és tényleg…

4.jpg

Peti barátom is elkezdi a szériát a Daru tavon, egymás után szedi a pontyokat nem unatkozunk, a délelőtt a pontyok fárasztásáról szól.

6.jpg 5.jpg

Ilyenkor lehet tesztelni etetőanyagot, csalit, felszerelést és mindent ki lehet próbálni. Az etetőanyagon nem változtatok az bevált, legfeljebb újra kell nedvesíteni a hatékonyság megtartása érdekében.

7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg

Mire a nap az egekbe szökik és dél lesz, a kapások elfinomodnak így ideje lesz változtatni, egy teljesen más módszer következik, ráadásul a kedvencem!!

12.jpg 13.jpg 15.jpg

A method kosár levágva a szerelésről, egy etetőkosár felcsúszik a főzsinórra és egy szép hosszú 65 centis előkével fogok horgászni és 14-es horoggal. Két csonti feltéve és repülhet a szerelés a megetetett nádfal elé. Jól gondoltam, hogy váltani kell mert igenis beválik az ötlet, a finom maszatolós kapások izmos gyönyörű pontyokat rejtenek!! Most van csak nekem igazán öröm pecám! Miért is?Na igen, én hosszúelőkés verseny feeder szerelékkel szeretek legjobban horgászni, ezért. Nincs annál nagyobb élmény mikor tudod vékony finom cuccal húzod a halat és látod amint kint van a kosár, de a hal a víz alatt tombol még a hosszú előkén és hol van még a fárasztás vége… Na ez az élmény megfizethetetlen…

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Hatalmas hallal zárom a napot, nem is tudom sikerülni fog-e, de nagyon bízok magamban no meg a felszerelésben is. Az már biztos, hogy nem fér el a szákfejemben, tehát Peti új szákfeje következik, abba talán esetleg beleférne, nagy jóindulattal…

19.jpg

Gyönyörű pikkelyes ponty finom cuccal, de jó érzés is  tartani míg fotózzuk, majd lassan visszaengedem a fáradt halat… Ez a mai nap ajándék volt nekem és igyekszem az ajándékot megbecsülni…

Egy kis összefoglaló a pecáról

Harangi Csaba

Fotók: Rohács Péter, Harangi Csaba

Videó: Harangi Csaba