image004

Kánikulai turbo pontyok

Már egy hete lassan, hogy hőségriadó van hazánkban, de menni kell pecázni, mert jövő héten verseny. Délután már dolgom van így korán kell menni, hogy legyen idő a tapasztalat szerzésre és a délutáni teendőkre is. Hajnal 5 órakor indulok két horgászbarátommal az Ohati IV-es tóra. Itt kerül megrendezésre augusztus 16-án a II. Hajdúsági Feeder Bajnokság második fordulója. Jól kell szerepelni, mert szeretnék az első hatban benne lenni, és az első forduló is jól sikerült így van rá esély.

image001

Idén már nem először horgászok itt így ismerem a halak kapókedvét, mit szeretnek, milyen távban kell horgászni, már csak egy két apróságot kell összehangolni, hogy a versenyen minden rendben legyen. A korábbi tapasztalatok alapján két kilogramm Turbo Carp etetőanyagot kevertem, melyet a kosárba töltés előtt csemegekukoricával és kevéske csontkukaccal dúsítottam. Az etetőkeverék igazi pontyos csemege, kellőképpen rendelkezik olyan szemcsékkel, amiket kedvükre tudnak a bajuszosok eszegetni.

image006

Az első két ponty után a messzi táv kicsit lecsendesedett így a közelebbi távon próbáltam horogvégre kapni az uszonyosokat. Itt szépen jöttek a kárászok, melyek 30 dekagrammtól egészen a kilós formát is elérték, hatalmas élményt okozva ezzel nekem, és megdolgoztatva a kedvenc felszerelésemet is. A bot és az orsó a régebbi írásaimba is jól ismert Tubertini Trinity Light feeder botból és Spro Blue Arc orsóból állt most is.

image009

image004

image003

A Horgászat megkezdése előtt két távot etettem meg egy körülbelül 16-17 métert és a túlparti nádas előtti területet, ami 30 méter körül lehet. Alapozásként mindkét helyre 5-5 dobást végeztem egy nagyobb, úgynevezett alapozó kosárral. Majd nagy reményekkel kezdtem horgászatot, először a nádas előtti területet kezdtem vallatni. Ez igen jól sikerült, hiszen első dobásra pontyot tudtam fogni, majd őt a negyedik dobásra egy társa is követte.

image010

image011

A távolságok rendszeres változtatásával szépen ütemre tudtam fogni a kisebb-nagyobb kárászokat. Illetve az itt megszokottnak mondható pontyokat. Ebben nagyon fontos szerepe volt az etetőanyagnak. Most sem csalódtam a Turbo Carpban, igen „tubóssá” tette a horgászatot, melynek végén 20 kiló halat mérlegeltem le és helyeztem vissza éltető elemükbe.