1

Horgászbarátok Vándorkupája III. forduló

 

Lassan vége a nyárnak, de még az utolsó kánikulai napok megmutatják nekünk milyen a perzselő nap ereje verseny közben a ládán ülve. Így kezdődött a 3. forduló nekünk tizenkettőnknek, immár harmadik éve. Remélem sokáig így fogunk vetélkedni, sokszor megjelenik közöttünk egy-egy új arc kisegítve egy-egy hiányzót, most épp Hajdú Ferkó (Big Fish Team tagjaként) van itt velünk, érezze jól magát és a halat is persze…

A balmazújvárosi Kemencés horgásztavon vagyunk, ami egy kicsit feladja leckét mindenkinek, hiszen vagy kárászt fogsz egész nap, vagy darabosabb halat keresel, darabosabb csalival a fenéken… Döntse mindenki el itt a lehetőség, a verseny elkezdődött.

Meg kell hogy állapítsam Papp Gyula akkor dob 120 métert amikor csak akar, néha már azt hiszem a másik parton összeesik majd egy horgász mert nem akar leeseni az ólom sem. Biztos jó helyre dobál a Gyula, mert már szákolni is kell neki, egy jó pikkelyest, de még csak nem is kicsi az.

1

Ajjaj, nem is tudom mit hadonászok itt egy hatos spiccel, lehet nem éri meg apróhalazni? Pedig Hajdú Ferkó is ezt műveli, akkor maradhatna ez a koncepció is, de egy jó és pontos etetés is segítene beljebb.

2

Eközben irigykedve nézem a távolban Dudás Imi rakóját, mozog ki-be… Én bezzeg nem hoztam ilyen botot, pedig kellett volna, de hiába átkozom magam az van ami a botzsákban lapul és ennyi.

3

Egy jó 30 méterre elkészítek egy etetést főtt kukorica meg kender TTX-el ragasztva, szépen csobbannak a gombócok egymás mellett. Bedobom a feederbotot inkább, hátha valami jobb lesz, de ugyanazon egyen kárászok egymás után csak messziről kitekerve, ezzel csak hátrébb vagyok súlyban mivel szaporátlan nagyon, spiccbotra vissza.

Nem igazán hallok nagy halakról, talán elől lehet pár darab a haltartókban a végére húztam a pályának, a legvégére, innen nem lehet látni semmit.

4

5

6

Esetleg egy egész finom kis 15 grammos method kosarat felteszek az új keszegező pálcára és megdobom az etetést vele. Új etetőanyag, nem rég próbáltam a Kócoson ott bevált, jó kis method anyag hátha itt is eljátssza a „halmágnes” funkciót… Na Hajdú Tomi minden Speciál-Mixek Atyja , most lássuk mit mutat az új anyagod, most kell működnie pont most, van vagy 15 perc a versenyből, de darabos hal nincs köztük a haltartóban.

Dehogynem, már hajlik a pálca, egy jópofa kisponty, de legalább van súlya. Kosártöltés és vissza az etetésre megint, még mindig van 10 perc! Gyenge szerencsétlen kis rezgős kapás, ez a Látóképen sem állná meg a helyét. Csak rezeg az 1,5ozzos spicc, bevágásra sem alkalmas a kapás, azért is bevágok, de leeresztem a botot azonnal és a Browning orsó felsikolt, aham kis kapás meg minden?? Van ilyen most csak higgadtan, meg fogom szákolni bármi legyen is az az erőmű a víz alatt!

Kint van az orra lebukott hamar, mert amur, de az örvény utána jó hosszú és harmadik felhúzásra a szákban és mire a haltartóba kerül a versenynek vége is van!

7

Kitűnő ízű paprikás krumpli az ebéd és örömmel esszük, megérdemeljük ez is egy jó verseny volt.

8

Most már tudom az infókat, elől Dudás Imi és Rohács Peti küzdött meg egymással, talán pár hal döntött Rohács Peti javára. El is hiszem hogy fej-fej mellett versenyeztek hiszen mindketten kitűnő horgászok, csak pár dekányi különbég döntötte el a meccsüket, amit egymással vívtak. Hajdú Ferkó kitűnő apróhalazással tartott a tűzben a vasat, míg Papp Gyula néhány darabos hallal töltötte meg a szákját.

Végeredmény:

1.Harangi Csaba (Big Fish Team)

1. Harangi Csaba (Big Fish Team)

2.Rohács Péter (Big Fish Team)

2. Rohács Péter (Big Fish Team)

3.Dudás Imre (Kárókatonák Team)

3. Dudás Imre (Kárókatonák Team)

Már csak egy forduló van hátra a versenyből és itt fog eldőlni kihez kerül a gyönyörű kupa, szeptember 26-án a Kócos tavon.

 

Harangi Csaba

Fotók: Barta Mihály, Harangi Erzsébet, Tőkés Gábor