15.jpg

Igazság szerint ismerem elég jól a Speciál-Mix etetőanyag családot, írtam régebben nem is egy cikket róluk, de method etetőanyag ebben a márkában nem igazán járt a kezeim között. Első találkozás egy rövid pár órás horgászat volt a Kócos tavon, majd nyertem egy kisebb versenyt vele, utána pedig most hétvégén buszoztam egy tesztpecára, ha már épp nincs kocsim…

Napló: 2015. 08.23 Kócos tó

Olyan igazi hosszú hétvége van, legalább 4 napig nem dolgozunk így jár nekünk egy kis lazítás, persze csak pár órára van dolog otthon is elég. Míg az ifjúság alszik, elszökünk egy kis napfény érzésre és némi pecára, majd délben hazamegyünk, de addig is Speciál-Mixmethodra fel!!

1.jpg2.jpg

Egy fokhagymás ízesítésű method csomag van nálam, a boltban 790 forint volt ráírva, szóval method szinten ez olcsó momentán, de csak 50 dekát leverek be, elég lesz az…

Csalinak nem kellett venni semmit, valami hasonló ízesítésű pellet kis méretben van a horgon. Lássuk hát, vagy 40 méterre csobban a kis 15 grammos kosárka alig kell valamit tenni bele, máris érthető a mindössze fél kiló bekeverése. Finom  lisztszerű anyag, majdnem tapadós jellegű lesz bekeverés után de így dolgozik a legjobban és egymás után hozza nekem a kárászokat kifelé.

3.jpg

4.jpg

Nincs üresjárat és várakozás, munkás kis anyag így  aztán szánkáztatom a termetes kárászokat, míg nem hajolva marad a bot, beszólt egy ponty.

5.jpg

Kicsit tovább tartott a kitekerés, de olyan jó az ütem továbbra is, még hybrid fogása is megtörténik, míg a csak a feje volt kint ponty, majd mire a többi rész is megjött, már kárásznak tűnt.

6.jpg

Hamar dél lesz, az 50 deka etető, összesen 395 forintba került és jó tartalmas pecát kerekedett ki belőle, szóval nem egy drága etetőanyag vásárlás volt, de az élmény igenis megvolt!

7.jpg

Napló: 2015.09.06 Kócos tó

Nagy bánatomra a kedvenc autóm megadta magát és érvényesült az elhíresült mondás, ami elromolhat az el is romlik… Na azért ez nem azt jelenti, hogy nincs horgászat, ugyan nem jellemző rám, akkor két buszjegy kell egy botzsák meg egy hátizsák, ennyi elég is lesz.

8.jpg

Hamar odaér a busz a minimál cucc nem nehéz, egy filagóriához leülünk Zolival, együtt kibuszoztunk egy Kócos tavi horgászatra.

9.jpg

Most megint method kosár, de Squid-OctopusSpeciál-Mixmethod etetőanyag van nálam, egész jó állagban igen fűszeres illattal. Ifj. Hajdú Tomi küldte nekem kipróbálásra, nézzem meg mit tud horgászat közben.

10.jpg

Egyelőre az eső rendesen megjelenik nekünk, de azért ki-ki kell futkosni a filagória alól a kárászt húzni. Meg kell hogy állapítsam, hogy nagy a kárász állománya is a nagy pontyok mellett a Kócos tónak és ha ilyen finom etetőt kínálunk a víz alatt bizony odaáll a kárász csapat és csak eszik és eszik. Ilyen nagy nyüzsgésre és víz alatti forgalomra, nem fognak odaúszni a nagy pontyok, ahhoz más kell… Egy rakéta vagy spomb és öt kiló vegyes szemes és lehetne húzni a 10 plusszosokat, de itt most method kosárral tesztelem az etetőanyag hatását a halakra, szóval horgászom, igen aktívan.

11.jpg

12.jpg

13.jpg

A kis kosár jól mutat töltés után a jó minőségű anyaggal, mely a beérkezés után azonnal bont és szinte körbekapják a kárászok én pedig ritkítom András tógazda nagy örömére, hisz egy sem fog visszamenni a nagy pontyok közzé, itt eladásra kerülnek.14.jpg

15.jpg

Mire délután lesz, kapunk egy vacsora meghívást vaddisznópörköltre Andrástól és így fejeződik be napunk. Kipirultan kapaszkodunk a buszon, ez is egy jó peca volt… Köszönet a  Speciál-Mixnek a lehetőségért, ja és nem utolsó sorban Andrásnak a vacsoráért!

Harangi Csaba